Proizvodi > Poluautomatski stroj za branje voća >

POLUAUTOMATSKI STROJ ZA BRANJE VOĆA

  • OPIS PROIZVODA
  • SLIKE
  • TEHNIČKE KARAKTERISTIKE
  • KALKULATOR UŠTEDE

I manje stručni berači mogu brati pojedinačno i do 350 kg voća na sat bez prevelikog naprezanja i bez potrebe za dizanjem teških korpi punih voća. Istovremeno uz korištenje jednog uređaja šest osoba  mogu brati i do 50 standardnih sanduka za 8 sati rada.

 

Oštećenje voća je svedeno na minimum i to  zahvaljujući specijalnim transportnim trakama koje prenose voće do automatskog sistema za  popunjavanje sanduka.

 

Modeli su kompaktni i tihi, zahtijevaju minimalno i jednostavno održavanje. Prednji kotač je vođen samo podešavajućim elektro-hidrauličnim sistemom a to znači da je kotač uvijek centriran i usmjeren prema zamišljenoj ravnoj crti.

 

Koristi se dizel motorom 950 cm3 od tri cilindara što garantira odgovarajuću snagu i minimalnu  potrošnju goriva. Mala brzina se kreće od 0 do 0,5 km/h – a velika od 0,3 – 5 km/h.

 

Model ZUCAL Z11 je proizveden u skladu s Direktivom o sigurnosti strojeva 2006/42/CE, a posebno se odnosi na sigurnost od eventualnog prevrtanja koji je stupio na snagu 2011 godine. Ovaj model jedini u svojoj klasi u svijetu zadovoljava sigurnosnim uvjetima od eventualnog prevrtanja jer ima ugrađen sistem za zaštitu od prevrtanja. Njegova je prodaja u Europskoj uniji  u skladu sa navedenom Direktivom.

 

Upravljanje uređajem obavlja se pomoću ECU – (Engine Control Unit – središnja upravljačka jedinica motora, koja se još naziva Engine Control Module (ECM) i Power-train Control Module (PCM). Riječ je o najnovijoj tehnologiji upravljanja motornim strojevima koja ujedno olakšava održavanje jer ima mogućnost spajanja na PC i na internet kako bi se mogle izvršiti eventualne intervencije.

 

Ubrzanje stroja je na vremenski otklon, ovisno o dužini pritiska na ručicu gasa, nakon te komande stroj postepeno ubrzava do postizanja zadane brzine.

 

Sve transportne trake imaju na izbor tri neovisne brzine pokretanja. Ova opcija ugrađena je na zahtjev korisnika kako bi se na taj način moglo pažljivije transportirati  voće (jabuka,..) do glavnog sanduka. Naime, neke jabuke su osjetljivije pa im radi bolje zaštite  treba osigurati sporiji prijenos do sanduka.

 

Po narudžbi moguća je ugradnja automatske vodilice ili tzv. „oči uređaja“. Automatska vodilica radi na principu sonara i uvijek omogućava da se stroj kreće po sredini reda. Napominjemo da je stroj već opremljen samo-centrirajućim prednjim kotačem. Prednja guma je širokog profila, te stroju kao cjelini garantira stabilnost. To se može potvrditi činjenicom da je ZUCAL Apple System Z11 jedini u svojoj klasi koji se proizvodi i za bregovite terene.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player