Proizvodi > Grijanje > Plinski zidni kalorifer >

W - WR - WD

  • OPIS PROIZVODA
  • DIMENZIJE
  • TEHNIČKE KARAKTERISTIKE
  •  

S obzirom na snagu proizvode se u dva tipa i potpuna su novost, ponajviše zbog njihove montaže koja se može izvoditi na zidu (W) ili na stropu (WR).


Zahvaljujući patentiranom specijalnom plinskom plameniku predstavljaju idealno rješenje za zagrijavanje rezidencijalnih prostorija, trgovina, ureda, studija itd. Njihova dvobrzinska ventilacija omogućuje brzo postizanje željene temperature, koju kasnije održava s malim utroškom energije. Žaluzine za usmjeravanje toplog zraka su pomične, a filter za filtriranje zraka iz prostorije smanjuje njegovu nečistoću. Komandni uređaj kod tipa za zidnu montažu ugrađen je u istom i isporučuje se zajedno s uređajem, a kod stropnog tipa komandni uređaj se nalazi izvan uređaja i spojen je (standardno) sa spojnim kablom dužine 4 metra. Izgaranje je zatvorenog tipa, a izbacivanje dimnih plinova kontrolira sigurnosni diferencijalni termostat koji u slučaju nepravilnosti prekida rad plamenika.

 

Komandno-kontrolni uređaj je elektronički. Paljenje je elektronsko bez pilot plamena, a kontrola plamena je izvedena pomoću ionizacijske elektrode s direktnim paljenjem plamenika i kontrolom plamena preko ionizacijske sonde.

 

Tip WD (kanalska izvedba) projektiran je kako bi se putem čvrstih ili fleksibilnih kanala moglo zagrijavati više prostorija jednim uređajem. S obzirom na snagu proizvode se u dva tipa. Kućište uređaja je od pocinčanog lima. Uređaj je predviđen za montažu u stropu. S ovim uređajem moguće je izvršiti djelomičnu ili potpunu izmjenu zraka vanjskim zrakom, pomoću dodatnog dijela koji se isporučuje kao zasebni dio uređaja.

 

Za sva tri tipa uređaja (W-WR-WD) cijevi za izbacivanje dimnih plinova i usis zraka za izgaranje se isporučuju s uređajem i predviđene su za zidove do 40 cm širine. Maksimalna dužina cijevi za izbacivanje dimnih plinova i zraka za izgaranje, bez koljena može biti 300+300 cm. Plinski kaloriferi W-WR-WD brzo postižu traženu temperaturu, a na taj se način mogu postići znatne uštede energije.

 

Za montažu plinskih kalorifera W-WR potreban je samo plinski i električni priključak te cijevi za zrak i dimne plinove. Hidraulična spajanja i dimnjak nisu potrebni. Za ispravnu montažu uređaja na zid ili strop isporučuje se kartonska šablona. Plinski kalorifer W ima dvije brzine ventilacije i mogućnost korištenja u ljetnom periodu samo za ventilaciju.
Mali toplinski Δt tretiranog zraka omogućava optimalnu distribuciju zraka i maksimalan komfor.
Izgaranje je zatvorenog tipa: potreban zrak za izgaranje uzima izvana, a dimne plinove izbacuje van uz pomoć ventilatora. Ispravan rad je kontroliran sigurnosnim elementom koji garantira dobar rad.

 

Plinski kaloriferi serije WD proizvedeni su za kanalsku izvedbu tako da se s jednim uređajem može  zagrijavati više prostorija. Kanali se mogu izvoditi fiksnim ili fleksibilnim kanalima tako da distribucija tretiranog zraka bude što ravnomjernija i tiha.
Nastavak za kanalsku izvedbu fleksibilnim kanalima isporučuje se po posebnoj narudžbi kao posebni dio. On omogućava da se tretirani zrak usmjeri na više prostorija. Kućište uređaja je od pocinčanog lima idealnog za montažu u spuštene stropove. Ima mogućnost vršenja potpune ili djelomične izmjene zraka uz pomoć posebnog nastavka. To je posebno značajno za ona mjesta gdje je velika fluktuacija ili koncentracija ljudi. Potreban nastavak može se isporučiti po posebnoj narudžbi, a oni mogu biti ručni ili s motoriziranom zaklopkom.

  • za kanalsku montažu tipa WD ima veliki izbor dijelova kako bi se izvana vršile potpune ili djelomične izmjene zraka

  • nisu potrebni hidraulični priključci

  • koriste se zemnim ili UNP plinom

     

 

 

dod unutarnjeg zraka              vanjskog zraka

 

 

 

RAZMACI

 

 

 

Kućište je izrađeno od lima lakiranog epoksidnim prahom što produljava vijek trajanja. Kod tipa WD za kanalsku izvedbu kućište je od pocinčanog lima s pomičnim panelima zbog održavanja.
Dio za usmjeravanje tretiranog zraka (model W/WR) ima rešetke s pomičnim lakiranim lopaticama od  aluminija koje omogućuju izbacivanje tretiranog zraka u željenom smjeru.
Lopatice su montirane na plastičnom ležištu otpornom na temperaturu, a okreću se na specijalan način na vodilicama od silikona.
Sa strane rešetke kod tipa W za zidnu montažu, nalaze se vratašca kao zaštita za pristup komandnom dijelu. Ovo se pokazuje korisnim kada je uređaj montiran u javnom prostoru jer onemogućava slobodan pristup tom dijelu.

 

Kod kanalskog tipa WD, rešetka za usmjeravanje zraka zamijenjena je nastavkom predviđenim za kanalsku izvedbu. Isto tako predviđen je i nastavak za recirkulaciju ili dovod (izvana) zraka.
Dio za recirkulaciju zraka (kod tipa W i WR) ima filter od sintetičkog materijala koji je višekratno upotrebljiv, a nalazi se na pomičnom metalnom okviru radi redovitog čišćenja.

 

U unutrašnjosti uređaja nalaze se:
Izmjenjivač topline s plinskim plamenikom
Njegovo tehničko rješenje je patentirano i posebno projektirano. Izveden je od inox čelika.
Sastoji se od para cijevi sa zakrilcima s visokom toplinskom izmjenom, u komori za izgaranje se nalazi atmosferski plamenik s aksijalnim plamenom. Ima centrifugalni ventilator koji ima funkciju izbacivanja produkata izgaranja.Ventilaciona grupa sastoji se od dva ventilatora visokog kapaciteta zraka i niskog nivoa buke, koje pokreće elektromotor dok je brzina rotacije kontrolirana od komandnog uređaja. Nalaze se na ležištu od pocinčanog čelika spojenom na posudu za prikupljanje kondenzata koja se stvara kod rada u ljetnom periodu.

 

Kontrolni komandni uređaj sastoji se od:
- automatike za kontrolu plamenika i prikazivača elektronskog plamena ionizacijom
- plinskog elektromagnetskog ventila s duplim zatvaračem i regulatorom tlaka
- diferencijalnog presostata za kontrolu dimnih plinova
- termostata za uključenje ventilatora
- graničnog sigurnosnog termostata
- elektronske sonde za zaštitu od smrzavanja isparivača
- elektronske ploče za upravljanje različitim funkcijama uređaja.

 

Komandni uređaj (van uređaja za modele WR i WD), kontrolira temperaturu u prostoriji pomoću ugrađene sonde, omogućuje korištenje funkcije u ljetnom ili zimskom periodu, prikazivanje stanja rada ili greške, kao i upravljanje brzinom ventilatora.
Kontrolni komandni uređaj ugrađen u uređaju kod tipa W (zidna montaža).
Za tip WR (stropna montaža) i WD (kanalska montaža u spuštenom stropu) komandni uređaj se isporučuje za montažu van uređaja, na dohvat ruke.

 

 

KLASIFIKACIJA APARATA
Aparati su klasificirani kao: kalorifer toplog zraka na plin s atmosferskim plamenikom u krugu izgaranja.

 

1. Kategorija II 2H3+

Plinski kalorifer toplog zraka, prilagođen je za rad na zemni, gradski i tekući plin.

 

2. Tip C12

Komora za izgaranje je izolirana -  što znači da su dovod zraka za izgaranje i odvod dimnih plinova odvojeni od grijanog prostora. Dovod zraka za izgaranje i odvod dimnih plinova su montirani na istoj strani

 

3. Tip C52
Komora za izgaranje je izolirana – što znači da su dovod zraka za izgaranje i odvod dimnih plinova odvojeni od grijanog prostora. Dovod zraka za izgaranje i odvod dimnih plinova su montirani na različitim stranama.